Teatrul de Nord joacă în deplasare

Iunie este plin de surprize plăcute și încărcat de evenimente frumoase, pentru Trupa Mihai Raicu a Teatrului de Nord.

Cu o deosebită plăcere anunțăm că munca intensă din această stagiune dă roade, iar la finele lunii vom participa cu două spectacole la două festivaluri diferite. Este vorba despre Festivalul ATELIER de la Baia Mare, unde vă invităm să ne țineți pumnii pentru reprezentația spectacolului „Metamorfoze” din data de 23 iunie și Festivalul Internațional de Teatru Turda, unde ducem „Bacantele (fără mască)” după Euripide, rescris de Maria Manolescu și regizat de Dragoș Alexandru Mușoiu. Spectacolul va avea loc în data de 26 iunie 2021.

Festivalului Internațional de Artele Spectacolului ATELIER reprezintă o manifestare teatrală cu un profund caracter exploratoriu, ce își propune să realizeze, prin intermediul spectacolelor invitate, o radiografie a stării și dinamicii artei performative a secolului XXI. Ajuns la cea de-a XXVII a ediție (cea de-a XII a la Baia Mare) festivalul de anul acesta are în program spectacole invitate din Franța, Belgia, Maroc, Ungaria și România.

Metamorfoze” este un spectacol concert la care Trupa Mihai Raicu a Teatrului de Nord a repetat luni întregi, fiind un concept care a reușit să depășească limitele vocale ale actorilor și să creeze frumoase surprize pentru publicul care a pășit în sala de spectacol. Pornind de la „Metamorfoza” lui Kafka, cei doi membri ai trupei Fără Zahăr au imaginat un grup de oameni transformați în gângănii care, rând pe rând, prezintă firul epic al metamorfozării lor.

La Satu Mare spectacolul a avut premiera pe 23 mai a.c. și mai poate fi urmărit în data de 17 iunie, la Teatrul Municipal din Carei.

Festivalul Internațional de Teatru Turda este cel mai mare festival de teatru din județul Cluj, spectacolele prezentate în medii convenționale și neconvenționale se adresează atât copiilor cât și adolescenților, tinerilor și adulților. Festivalul aduce în fiecare an artiști naționali și internaționali care își prezintă creațiile pe parcursul a 10 zile. În acest an FIIT Turda va avea loc între 25 iunie și 4 iulie, iar Trupa Mihai Raicu va fi prezentă în festival în data de 26 iunie, cu cel mai recent spectacol, „Bacantele (fără mască)”.

Bacantele (fără mască)” este construit în aer liber și a avut premiera în curtea Muzeului de Artă. La Satu Mare, ultima reprezentație din această stagiune este programată în 30 iunie, de la ora 20.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.