Stimulentul de inserție pentru creșterea copilului s-a majorat

Stimulentul de inserție pentru creșterea copilului s-a majorat de la 650 la 1.500 lei/lună, pentru părinții care revin în activitate înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 6 luni sau 1 an în cazul copilului cu handicap.

Suma este acordată până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilități.

În același timp, se introduce stimulentul de inserție de 650 lei pentru persoanele care se întorc la activitatea profesională în perioada în care sunt îndreptățite să beneficieze de concediul pentru îngrijirea copilului cu dizabilități cu vârsta cuprinsă între 3 și 7 ani sau dacă realizează venituri profesionale după împlinirea vârstei de 2 ani.
Rămâne în vigoare obligația celuilalt părinte de a-și suspenda activitatea cu cel puțin 30 de zile pentru concediul de creștere a copilului dacă îndeplinește condițiile legale. 

Detalii și informații suplimentare pot fi solicitate la Biroul Autoritate Tutelară, tel: 0261.807.546 sau e-mail: tutela@primariasm.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.