Miss România 2003, originara din Satu Mare, a cumpărat fosta Armătura Zalău de la Rompetrol

Grupul Rompetrol a cedat integral părțile sociale ale producătorului de elemente de robinetărie industrială Rominserv Valves IAIFO, fosta fabrică Armătura Zalău, înființată în 1969, unei firme controlate și conduse de deținătoarea titlului Miss România 2003, designerul de modă Filomena Patricia Chifor din Satu Mare, relevă un document oficial analizat de Profit.ro.

Compania-mamă a Rompetrol, KMG International din grupul kazah de stat KazMunayGas, a anunțat în ultima parte a anului trecut că este dispusă să vândă toate activele din România considerate neesențiale, printre care Rominserv Valves IAIFO. Date analizate acum de Profit.ro relevă că Rominserv Valves IAIFO din Zalău a fost preluată integral de firma Joseph Mars Investment SRL, la care, conform termene.ro, asociat și administrator unic este Filomena Patricia Chifor, care a devenit ulterior administrator unic și la compania achiziționată, redenumită Petron Energy. De asemenea, toți directorii societății au fost revocați din funcții.

Cele mai recente informații publice disponibile arată că producătorul de armături a terminat anul 2019 cu un rulaj de peste 22 milioane lei, pierderi de 3,6 milioane lei și un număr mediu de circa 240 de salariați.

Filomena Patricia Chifor (35 de ani) este cunoscută ca designer vestimentar, precum și pentru câștigarea în 2003 a titlului de Miss România, care i-a permis să participe la concursul Miss World din China. De asemenea, potrivit IMDb, are în palmares apariția în filmul de acțiune Attack Force din 2006 cu Steven Seagal, produs și filmat în România, la Castel Film.

Fosta Miss România mai este asociată cu 30% din capital, plus calitatea de administrator, la o firmă de trading și logistică de combustibili, cereale, oleaginoase și îngrășăminte înființată anul trecut, Romagriculture SRL, și care a înregistrat în 2020 afaceri de peste 11 milioane lei și profit net de 339.000 lei. Restul de 70% din părțile sociale se află, potrivit termene.ro, în posesia americanului de origine maghiară George Geza Gellert, președintele Atalanta Corporation din concernul George Gellert Global Group, unul dintre cei mai mari importatori de produse alimentare din SUA.

Concernul lui George Gellert este asociat în afaceri imobiliare în SUA cu familia Kushner, din care face parte Jared Kushner, ginerele fostului lider de la Casa Albă Donald Trump. Unul dintre fiii lui Gellert, Andrew Gellert, implicat în conducerea grupului, a fost propus de către Trump pentru postul de ambasador american în Chile, însă nominalizarea a fost în cele din urmă retrasă.

Filomena Patricia Chifor mai este asociată, direct sau indirect, la o firmă de construcții din Satu Mare înființată anul trecut, precum și la o firmă de catering pentru evenimente din Slobozia și la una de comerț cu combustibili din București, ambele în activitate din 2018.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.