Zeci de perchezitii la traficantii de tigari (Foto)

La data de 8 iunie, procurorii DIICOT Bistrița-Năsăud au efectuat un număr de 40 de percheziții domiciliare, pe raza județului Bistrița-Năsăud, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de deținere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcării fără a fi supuse marcării, contrabandă, evaziune fiscală, eliberarea pentru consum, deţinere în afara antrepozitului fiscal şi transportul, oferirea spre vânzare sau vânzarea de produse energetice și abuz în serviciu.

În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2020, pe raza județului Bistrița-Năsăud, s-a constituit un grup infracțional organizat format din 16 persoane, în vederea săvârșirii infracțiunii de contrabandă cu țigări în formă agravantă. S-a reținut faptul că, liderul grupului, cetățean ucrainean, a procurat țigarete de contrabandă la comanda membrilor grupării.

Țigaretele erau introduse în mod fraudulos pe teritoriul României de către acesta, ascunse în paleți cu peleți și material lemnos importați de pe teritoriul Ucrainei. Ulterior, țigaretele erau comercializate către ceilalți membri ai grupării care le distribuiau unor terțe persoane.

Grupul infracțional a fost sprijinit de către un agent de poliție care îi asigura protecție, inclusiv ca antemergător, în cazul unor transporturi de cantități mai mari de țigarete.
Totodată, liderul grupării a achiziționat material lemnos, cherestea, la preț redus, fără acte justificative și a deținut și comercializat motorină, pentru care nu au fost achitate accizele aferente, fiind introdusă în mod ilegal din Ucraina, pe teritoriul României.

Un alt membru al grupului avea preocupări legate si de deţinerea si comercializarea de droguri, acesta comercializând asemenea substanțe în diferite localuri de pe raza muncipiului Bistrița – Năsăud cât și pe raza localităţii Rodna.

În urma unei percheziții efectuate la 21.10.2020, pe raza județului Ilfov, a fost identificată cantitatea de 39.000 de pachete de țigarete de contrabandă transportate de societatea liderului grupării într-un depozit pe care acesta îl închiriase.

În urma perchezițiilor de astăzi, au fost identificate sumele de 27.300 de lei și 1.750 de euro, 6.650 de pachete de țigări de contrabandă, un dispozitiv de mărunțit metalic ce prezintă urme de substanță vegetală, alcool etilic produs în afara antrepozitului fiscal, mai mulți paleți cu peleți, mai multe telefoane mobile și produse pirotehnice.
La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Bistriţa – Năsăud au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 20 de persoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.