Traficant de țigări prins la Petea

Luni, 7 iunie, în jurul orei 10.00, la PTF Petea, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control specifice ieşirii din România un cetăţean român, în vârstă de 27 de ani, din judeţul Maramureş. Acesta conducea o autoutilitară înmatriculată în România.

Acţionând în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra autovehiculului. Şoferul a declarat că transportă pahare din sticlă şi îndulcitor, dar cu ocazia verificărilor colegii noştri au constatat că, de fapt, coletele conţineau ţigări de provenienţă extracomunitară. În unul dintre paleţi, încărcat aparent cu pahare lucrate manual, în 14 colete au fost descoperite pachete cu ţigări. De asemenea, în alte două cutii care, conform documentelor, ar fi trebuit să conţină îndulcitor, se aflau pungi cu tutun pentru narghilea.

În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 7.300 pachete de ţigări, în valoare de 85.410 lei şi 434 kg tutun pentru narghilea, în valoare de 43.400 lei. Marfa a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar persoana în cauză este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  contrabandă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.