S-a dat liber la vacanțe în Spania

De luni, Spania permite intrarea tuturor cetățenilor care sunt vaccinați anti-covid.

De menționat este faptul că, pentru a putea intra în Spania, schema completă a vaccinării trebuie încheiată cu 14 zile înainte de călătorie, cu serurile marca Pfizer, Moderna, sau AstraZeneca, autorizate de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), sau cu cele produse de Sinopharm şi Sinovac-Coronavac.

Există totuși o serie de excepții. Spania nu primește turiști din Brazilia, India sau Africa de Sud sau din zonele aşa numite de risc.

Spania urmează să testeze certificatul verde digital, un cod QR convenit între cele 27 de ţări ale Uniunii Europene, care atestă că turistul nu are COVID-19 pentru că s-a vaccinat, a depăşit boala sau a prezentat un test negativ.

În același timp, normele spaniole vor admite şi testele rapide antigen aprobate de UE, precum şi testele PCR.

De menționat este faptul că toate documentele trebuie redactate în spaniolă, engleză, franceză sau germană, iar dacă nu este posibil, certificatul de atestare trebuie însoţit de o traducere în spaniolă autorizată de un organism oficial.

Spania este una dintre cele mai mari puteri turistice la nivel mondial și speră ca acest sector să se redreseze după pierderile suferite din cauza restricțiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.