România, pe ultimul loc în lupta cu pandemia

Până la sfârșitul lunii, peste 4,3 milioane de doze de vaccin vor ajunge pe teritorioul Romaniei. Totuși, dorința oamenilor de a se vaccina scade în timp ce numărul de doze continuă să crească.

Trebuie menționat că puțin peste 15.000 de oameni s-au vaccinat duminică cu prima doză. Mai precis, 141.000 de oameni s-au vaccinat cu prima doză săptămâna trecută. Din aceștia peste 47.000 s-au vaccinat cu Johnson & Johnson și nu mai au nevoie de rapel.

Cu serul de la Pfizer s-au vaccinat peste 256.000 de oameni, dar cei mai mulți dintre ei au făcut rapelul. Astfel, mai puțin de 90.000 s-au vaccinat cu prima doză.

În acest context, sursa menționat punctează că România se află printre codașii Europei în lupta cu pandemia. Vineri s-au vaccinat 68.000 de românia, dintre care 25.000 cu prima doză sau cu Johnson & Johnson. Comparativ, Italia a administrat 600.000 de doze de vaccin anti-Covid în aceeași zi.

De asemenea, Germania începe vaccinarea popualției generale, la fel și Marea Britanie. Toate țările Europei au depășit sau se apropie de 50% din populație vaccinată cu prima doză. România se află la 27% iar campaniile de comunicare nu par a funcționa, potrivit sursei menționate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.