Parteneriat pentru proiectele transfrontaliere

Primăria și Consiliul Județean Satu Mare pregătesc noi proiecte transfrontaliere în parteneriat cu orașul înfrățit Nyíregyháza și județul Szatmar-Szabolcs-Bereg. 

,,Împreună cu primarul Kovács Ferenc și președintele Seszták Oszkár, punem accent pe proiectele de infrastructură verde, finanțate din fonduri europene”, a declarat primarul Kereskényi Gábor. 

Seszták Oszkár, președintele Consiliului Județean Szabolcs-Szatmár-Bereg, a subliniat: “La ultima întălnire din Nyíregyháza am convenit asupra organizării întâlnirilor periodice, trimestriale, cu participarea conducerilor județene și ale reședințelor de județ, acțiuni prin care eficientizăm colaborarea între instituțiile noastre”.

Deși avem o relație de înfrățire, nu am reusit încă înaintarea proiectelor comune spre finanțare”, a afirmat Kereskényi Gabor, primarul municipiului Satu Mare. Acesta a reiterat: “Există dorința, există posibilitatea de finanțare, este timpul pentru a concretiza relațiile de înfrățire cu proiecte concrete, care să dea valoare adăugată comunității”.

Primarul municipiului Nyíregyháza, Kovács Ferenc, se declară mulțumit de rezultate: „În urma acestei întâlniri vom decide și vom colabora permanent, în vederea accesării fondurilor europene. De mult timp ne dorim să accesăm fonduri europene direct de la Bruxelles, acum este posibil acest lucru”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.