Un week-end de folclor și hip-hop cu Madalina Paval

Mădălina Pavăl va susține sâmbătă, 5 iunie, de la ora 15.00 și de la ora 16.00 câte un atelier pentru 15 copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani.

Sute de copii și tineri participă la Săptămâna Copiilor și Tinerilor, organizată de Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural G.M. Zamfirescu. După concertul cu muzica desenelor animate, teatru de păpuși, activitățile artistice și distractive, urmează weekend-ul cu alte surprize.

Vedeta invitată în acest weekend este Mădălina Pavăl. A cântat cu trupa Subcarpați, a colindat ţara şi acum are mai multe proiecte muzicale, în colaborare cu alți artiști și instrumentiști talentați. Absolventă de Conservator, Mădălina face o fuziune între doina românească, hip-hop şi muzica clasică.

Mădălina Pavăl este un artist autentic, ce s-a născut în Moldova, dar care a avut curajul să spună clar și răspicat că tradițiile sunt minunate,ele ne țin uniți, ca popor, ca oameni și că nu e nimic plictisitor în a redescoperi frumusețea folclorului românesc. Dincolo de faptul că este un suflet frumos, cald, atent cu semenii și mereu cu gata să primească îmbrățișări, Mădălina a reușit să devină în scurt timp una dintre cele mai cunoscute voci feminine, pe o nișă ce presupune multă muncă, studiu și sensibilitate. Ia românească și converși nu lipsesc din garderoba ei, iar poveștile despre dor capătă o altă semnificație dacă le auzi cântate de ea și trupa de instrumentiști care o însoțesc.

Sâmbătă: ateliere cu copiii

Mădălina Pavăl va susține sâmbătă, 5 iunie, de la ora 15:00 și de la ora 16:00 câte un atelier pentru 15 copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani. Ce înseamnă aceste ateliere?

    • Muzica tradițională din repertoriul copiilor / muzica copilăriei: oferă copiilor ocazia să învețe despre muzica transmisă din generație în generație, muzica inspirată din folcorul românesc, transmisă pe cale orală.
    • Lumea basmelor: îmbină muzica cu poveștile, punând în valoare creativitatea copiilor prin jocuri cu personaje, dar și reinterpretări ale șezătorilor de odinioară.
    • Satul și muzica copilăriei: Acest atelier îmbină tradițiile cu muzica. satul este pentru noi locul pe care il asociem cu bunicii noștri, un loc plin cu povești, un loc unde mergem în vacanța de vară și unde descoperim de fiecare dată un Univers interesant.
    • Folclorul copilăriei: despre instrumentele tradiționale, despre cântecele tradiționale ale copilăriei și despre importanța folclorului

Atelierele sunt gratuite. Pentru a vă înscrie, vă rugăm să completați formularul de mai jos: https://forms.gle/YzuYmgPJTjAwUr6Y8

Link Youtube despre workshop-ul de la Cluj-Napoca, 2020 : https://www.youtube.com/watch?v=MUu3_8UTRDg&ab_channel=MMNWCLUJ

Duminică: recital la Turnul Pompierilor

Duminică, 6 iunie, de la ora 20.00 va avea loc concertul pregătit de Mădălina Pavăl (voce) – Raluca Stratulat (vioară), Eliza Puchianu (pian). Locația: Parcul Dr. Fátyol Rudolf, în jurul Turnului Pompierilor. Intrarea se face în baza biletelor rezervate, care sunt disponibile GRATUIT, exclusiv pe platforma bilete.ro, în limita a 300 de bilete pentru concert.

Intrarea se va face prin scanarea biletelor tipărite sau digitale, la intrările special amenajate dinspre Piața Libertății și Piața Jean Calvin. Porțile se vor deschide la ora 19.00. Se vor respecta prevederile privind combaterea COVID-19, purtarea măștilor de protecție și distanțarea fiind obligatorii.

Bilete de 0 lei: https://www.bilete.ro/madalina-paval/

Copilăria este lumea pe care o purtăm cu noi toată viața. O lume în care suntem invitați să pătrundem când suntem adulți prin copiii noștri. Suntem datori să le oferim alternative sănătoase de distracție și de petrecere a timpului liber, care să îi facă mai fericiți și prin ei să ne hrănim și noi sufletele de copii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.