Atenție ! Se dau amenzi de până la 2.000 de lei !

Se dau amenzi de până la 2.000 de lei celor care discriminează femeile care alăptează în public. Camera Deputaților tocmai a votat.

Potrivit proiectului de lege adoptat joi de Camera Deputatilor, persoanele care discriminează femeile care alăptează în public ar putea fi sancționați cu o amendă de până la 2.000 de lei.

Interzicerea în orice mod a alaptarii unui copil în spaţiul public sau evacuarea din spaţiul public a unei mame care alăptează un copil constituie contravenţie, prevede un proiect de lege adoptat de Camera Deputaţilor.

Proiectul a primit 279 de voturi pentru și o abținere. Acesta  are ca obiect reglementarea instituirea unor măsuri privind prevenirea discriminării mamelor care alăptează, precum şi combaterea încălcării dreptului la hrană al copiilor.

Proiectul arată că poți primi amenda în următoarele condiții:

– evacuezi dintr-un spaţiu public o mamă care are dreptul de a se afla în acel spaţiu şi care alăptează un copil

– interzici, în orice mod, alăptarea în spaţiile publice a unui copil

– refuzi furnizarea de servicii unei persoane pentru că alăptează un copil, în condiţiile în care persoana are dreptul de a beneficia de serviciul respectiv.

Contravenţiile prevăzute de proiectul de lege se sancţionează cu amendă de la 100 lei la 500 lei, dacă fapta este săvârşită de o persoană fizică şi de la 1.000 de lei la 2.000 lei, dacă fapta este săvârşită de o persoană juridică sau de către o entitate înregistrată la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.