Ajutor pentru zeci de mii de copii. Iohannis a semnat decretul

Zeci de mii de copii vor primi un ajutor de 300 de lei, sub forma unui voucher, ce va fi oferit celor ce se vor legitima pentru prima dată la un club sportiv, pentru a putea să își cumpere echipamente.

În ceea ce privește voucherele, sprijinul financiar se adresează copiilor din sistemul de învățământ primar și gimnazial în primul rând pentru ca aceștia să poată practica un sport într-un cadru organizat și sigur în contextul actualei pandemii.

De asemenea, sportul va contribui la educarea și formarea unei generații tinere pe baza valorilor pe care acesta le promovează: fair-play, respect, disciplină, spirit de echipă, și mai ales un stil de viață sănătos.

Nu în ultimul rând, prin îndrumarea copiilor spre sport și practicarea lui în mod sistematic se asigură astfel și creșterea bazei de selecție pentru sportul de performanță, precizează Ministerul Tineretului și Sportului.

Ajutorul financiar se acordă de către Ministerul Tineretului și Sportului prin direcțiile județene pentru sport și tineret, respectiv Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București.

Cererea de acordare a voucherului se depune de către părintele/tutorele legal la clubul sportiv, la care se va legitima pentru prima dată copilul, urmând ca tot de la club să ridice voucherul, după aprobarea dosarului.

Voucherul reprezintă venit neimpozabil, este nominal și netransmisibil, cu o perioadă de valabilitate de 6 luni de la data tipăririi. Acest voucher va putea fi valorificat în magazine pentru cumpărarea de echipament sportiv în valoare de 300 lei.

În prima fază a acestui program sunt disponibile 30.000 de vouchere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.