Ministrul Muncii: Vârsta de pensionare a bărbaților și femeilor va fi aceeași

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat că Guvernul merge pe egalizarea treptată a vârstei de pensionare pentru femei și bărbați la 65 de ani. În acest moment, femeile se pensionează la 61 de ani, iar bărbații, la 65.

Întrebată când va fi prezentată noua lege a pensiilor în Parlament, Raluca Turcan a răspuns că speră ca legea să fie gata în 2022.

Legea Pensiilor, cu recalcularea pensiilor, va fi gata, eu sper, la finalul anului 2022. Așa ne-am asumat în PNRR”, a spus ministrul.

Îmi doresc foarte tare să ajungem și noi, în România, ca și în alte țări, când ai o Lege a pensiilor, să nu se mai modifice vreo 50 de ani. Noi dorim să o prezentăm undeva la finalul celui de-al doilea trimestru (n.red. – al anului 2022), să o adoptăm în Guvern și apoi să fie transmisă Parlamentului” mai spune ministrul.

Ministrul Muncii a menționat că actuala lege prevede un plan treptat de egalizare a vârstei de pensionare pentru femei și bărbați la 65 de ani.

Pe actuala lege, noi avem un plan de egalizare a vârstei de pensionare spre 65 de ani, deja asumat până în anul 2030”, a spus Turcan, apoi a precizat că se merge spre „egalizarea vârstei de pensionare și în niciun caz să nu depășim vârsta de 65 de ani” a declarat Turcan.

Demnitarul a subliniat că stagiul de cotizare va rămâne de cel puțin 15 ani, argumentând că cei care primesc pensia minimă socială trebuie să cotizeze această perioadă de timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.