Comisia Europeana vrea portofele digitale. Ce sunt acestea ?

Comisia Europeană va propune joi introducerea aşa-numitelor portofele digitale.

Acestea vor oferi acces la o gamă largă de servicii pentru cei aproape o jumătate de miliard de locuitori ai Uniunii Europene, un nou pas spre o mai mare integrare după pandemia de Covid-19.

Portofelul digital va funcționa ca un act de identitate electronic, pe care cetățenii UE pot stoca date personale şi documente oficiale, precum permise auto, reţete medicale şi diplome de studii.

Mai multe state europene oferă deja forme digitale de acte de identitate, astfel că noua aplicaţie propusă de Executivul comunitar ar interacţiona cu sistemele existente şi ar oferi cetăţenilor UE dreptul la un serviciu care este recunoscut la nivelul întregului bloc comunitar.

Portofelul digital (e-wallet) nu va fi obligatoriu, potrivit Agerpres.

Noile portofele digitale vor fi sub forma unei aplicaţii pe telefon, similare cu cele utilizate pe telefoanele Android şi Apple.

Cetăţenii UE vor putea să închirieze automobile în afara ţării lor de origine, să îşi dovedească vârsta, să solicite un împrumut, să deschidă un cont bancar, să depună o declaraţie fiscală şi să se înscrie la o universitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.