Cei de la CNAIR cer sprijinul autoritatilor satmarene pentru Drumul Expres

Se fac noi pași pentru realizarea drumului expres Satu Mare-Vetis-Oar-granița cu Ungaria, drum care va asigura legătura cu reteaua de autostrăzi europene.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a cerut sprijin oficialităților sătmărene pentru identificarea parcelelor și proprietarilor care dețin terenuri pe traseul viitorului drum expres, în vederea finalizării studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic, a căror termen de predare este luna martie 2022.

Până în prezent, au fost întocmite 70% din studiile geotehnice asupra terenului aferent drumului expres, a fost emis certificatul de urbanism și sunt în lucru planurile parcelare pentru UAT Satu Mare și UAT Vetiș. După întocmirea planurilor parcelare și identificarea tuturor proprietarilor de terenuri, se va emite o Hotărâre de Guvern prin care vor fi despăgubiți toți proprietarii de terenuri de pe traseul drumului expres.

La întâlnirea de lucru cu reprezentanții CNAIR au participat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, vicepreședintele Ioan Rus, prefectul județului Satu Mare, Altfatter Tamás, city-managerul Masculic Csaba, primarul comunei Vetiș, Iuliu Ilyes, dar și reprezentanți ai proiectantului și ai Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.