E oficial ! Toti elevii merg la scoala in municipiul Satu Mare !

Incepând de mâine 5 mai, odată cu reînceperea școlii, în municipiul Satu Mare, în toate orașele și în majoritatea comunelor din județul nostru, toți elevii vor desfășura cursuri la clasă, conform scenariului 1, adică, cursurile se vor desfasura cu prezenta fizica.

În cadrul întâlnirii de azi, 4 mai, cu șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne și a Direcției de Sănătate Publică convocată de prefectul Altfatter Tamas a fost analizată incidența infectărilor cu coronavirus la nivelul tuturor unităților administrativ-teritoriale din județul Satu Mare, în vederea stabilirii scenariilor de funcționare ale unităților de învățământ.

Astfel, în baza prevederilor Ordinului nr. 3.755/560/2021, începând de mâine 5 mai, odată cu reînceperea școlii, în municipiul Satu Mare, în toate orașele și în majoritatea comunelor din județul nostru, toți elevii vor desfășura cursuri la clasă, conform scenariului 1.

În comunele Pir, Santău, Acâș, Craidorolț, Viile Satu Mare, Pomi, Lazuri, Săuca, Ciumești, Cămin, Bârsău, Andrid, Berveni, Petrești și Vetiș, cursurile se vor desfășura conform scenariului 2.

Scenariu 1 se aplică unităților de învățământ în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori și presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Scenariul 2 se aplică unităților de învățământ în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mare de 1/1.000 și dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină și presupune:

– participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară;

– participarea zilnică, în sistem on-line, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.