Premiera ! „Pamantul suspendat”, montat în centrul Satmarului ! (Foto)

Pamantul suspendat” a fost montat în aceasta seara în Pasajul „Corneliu Coposu” din Satu Mare. Gaia va putea fi vizitata intre orele 05.00 și 22.00, începând de astăzi, 30 aprilie, pana în data de 9 mai.

Instalația de lumină a artistului britanic Luke Jerram este o reproducere detaliată a planetei Pământ după imagini de la NASA. Are o dimensiune de 7 metri, iar fiecare centimetru de pe suprafața ei reprezintă 18 kilometri din suprafața Pământului.

Gaia este pentru a doua oară în România, după ce prima dată a vegheat deasupra privirilor fermecate ale publicului în clădirea The Office, în cadrul Lights on Romania 2019. Proiectul vine în Satu Mare unde își propune să continue să le reamintească oamenilor de cât de important este locul în care ne aflăm.

Pământul ne oferă totul, însă de cele mai multe ori noi uităm să oferim înapoi. Artistul a creat această instalație de lumină cu scopul de a ne aminti cât de frumoasă este planeta noastră, dar și cât de fragilă este în același timp. Așa cum ea are grijă de noi, este și rândul nostru să facem la fel, iar după fiecare gură de aer proaspăt să ne amintim să îi mulțumim prin schimbarea obiceiurilor care îi dăunează.

Între 30 aprilie și 9 mai, Gaia își va folosi din nou lumina vindecătoare pentru noi luminând pietonala „Corneliu Coposu” din Satu Mare, loc în care ne dorim să vă găsiți momentele de liniște de care aveți nevoie în această perioadă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.