Proiect: Înmatricularea mașinilor numai la RAR, într-o singură zi

Un singur loc în care să fie eliberate toate documentele necesare pentru înmatricularea unui autovehicul. Este propunerea cuprinsă într-un proiect de lege pentru simplificarea procesului de înmatriculare a mașinilor, care ar urma să se realizeze într-o singură zi.

Proiectul legii privind înmatricularea și înregistrarea autovehiculelor prevede că înscrierea în circulație a mașinilor să se realizeze într-o singură zi. Proprietarii ar trebui să se deplaseze într-un singur loc – la sediul Registrului Auto Român, unde să le fie eliberate toate documentele necesare pentru înmatriculare.

Pentru aceasta inițiatorii legii propun ca activitățile de la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) să fie transferate către RAR. Această măsură ar urma să fie aplicată din data de 1 ianuarie a anului următor publicării legii, dar nu mai devreme de 6 luni de la publicarea actului.

În prezent, cei care vor să-și înmatriculeze mașinile trebuie să meargă atât la RAR, cât și la DRPCIV

Potrivit propunerii legislative, Registrul Auto Român va beneficia de accesul la baza de date a Ministerului de Interne, care conține evidența persoanelor. În plus, RAR va prelua arhivele, programele informatice și bazele de date aferente activității de înmatriculare a vehiculelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.