Ursoaica cu doi pui, identificata de salvamontisti

Salvamont Satu Mare atrage atenția turiștilor despre apariția unei ursoaice cu doi pui în perimetrul Văilor Brada Mică, Brada Mare, Tinoavele, Valea Talna, drept pentru care recomandăm mai multă prudență în cazul parcurgerii traseelor turistice din zonă, Cruce Galbenă și Punct Roșu.

Deocamdată, avem semnalată prezența animalului doar pentru acest areal, dar după cum se știe, urșii pot străbate kilometri întregi în căutarea hranei. Prezentăm câteva din recomandările lucrătorilor silvici, în cazul în care sesizați prezența ursoaicei cu pui, al cărei comportament diferă de cel al ursului solitar:

-nu intrați în panică

-nu faceți zgomote stridente în ideea de a speria animalul, s-ar putea ca acestea să fie percepute ca o amenințare la adresa puilor, de unde și un posibil atac.

-îndepărtați-vă în direcția opusă, retrageți-vă ordonat în cazul grupurilor.

-anunțați prezența animalului la SNUAU 112 sau Dispecerat Național Salvamont 0(SALVAMONT)-0725826668.

– în timpul drumețiilor țineți grupul compact, păstrați permanent o conversație, pentru a vă face auzită prezența, nu părăsiți traseele turistice.

– obțineți informații despre zonă și traseele pe care doriți să le parcurgeți de la

Dispeceratul Național Salvamont 0(SALVAMONT)-0725826668 care vă va pune în legătură directă cu salvamontiștii SPJS Satu Mare.

SPJ Salvamont Satu Mare ține legătura în permanență cu lucrătorii Ocoalelor Silvice, în acest caz aducem mulțumiri pădurarului Ștern Bogdan pentru informațiile obiective și pentru monitorizarea în continuare a situației.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.