Slujbele din noaptea de Paște se țin în afara bisericilor

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni seara, la Digi 24, că slujbele din noaptea de Paști vor fi ținute în aer liber, în afara bisericii, cu respectarea regulilor de distanțare.

Șeful Guvernului a mai spus că va mai avea miercuri o discuție cu reprezentanții cultelor religioase pentru a organiza noaptea Paștelui ortodox.

In localitățile în care se ajunge la o rată de 60% de persoane vaccinate ar putea să nu mai existe restricții și că trebuie să fie luate în vedere alte măsuri sub formă de premiere pentru personalul companiilor care se vaccinează.

Voi avea o discuție cu cultele religioase din nou, miercuri, ca să vedem cum organizăm noaptea de Paști ortodox.

Trebuie să avem niște reguli de distanțare socială, pe care să le respectăm cu toții, acolo, în jurul bisericii, etcetera. Vom discuta, vor fi și cei de la MAI, și cei de la Ministerul Sănătății, voi fi și eu și vom lua cele mai bune măsuri”, a spus Florin Cîțu.

Șeful Executivului a precizat că slujba de Paști se va ține în afara bisericilor, dar respectând regulile de distanțare.

Slujbele vor fi în afara bisericii, cu distanțare. Miercuri ne vom asigura că procedurile sunt înțelese clar de toată lumea și că le vom respecta cu toții”, a mai spus Florin Cîțu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.