Guvernul Ungariei investeste intr-o Academie de fotbal la Satu Mare. Cand va fi gata ?

Guvernul de la Budapesta a demarat un nou proiect în fotbalul românesc, după cele de la Miercurea Ciuc și Sfântul Gheorghe. Potrivit Prosport, Guvernul Ungariei a achiziționat deja un teren în Satu Mare, unde va fi construită o academie de fotbal modernă.

Lucrările de construcție ar urma să fie gata la sfârșitul acestui an. În primul an de funcționare, academia ar urma să aibă aproximativ 150 de copii legitimați. Investitia este de aproximativ 800.000 de euro, banii pe care îi va aloca Guvernul maghiar.

Academia de la Satu Mare ar urma să dețină șase terenuri de fotbal, spații de cazare pentru sportivi, săli de fitness, săli de mese și centre de recuperare. În ultimii ani, pe lângă investițiile masive în sportul din Ungaria, în special în infrastructură, Guvernul de la Budapesta a susținut financiar proiecte fotbalistice și nu numai în regiuni din alte țări în care există comunități importante de etnici maghiari, cum este cazul în România la Sfântu Gheorghe ș Miercurea Ciuc.

Alături de noua academie de la Satu Mare, autoritățile de la Budapesta ar urma să finanțeze în următoarea perioadă și înființarea unei echipe de fotbal, de data aceasta de seniori, în Târgu Mureș.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.