Ministerul Sănătății vrea să se spele pe mâini în cazul evacuarii Spitalului de la Foisor

Ministerul Sănătății sustine ca evacuarea Spitalului Foisor din Capitala a fost necesara. De asemenea, ministerul spune că managerul spitalului a fost informat încă de dimineață despre „iminența” transformării în unitate COVID-19, însă a dat avizul la ora 19.00.

În comunicatul de presă, ministerul precizează că a avizat evacuarea și transformarea unității în spital COVID-19 pentru că „situația pacienților Covid-19 care necesită îngrijire ATI este critică”.

Transformarea spitalului Foișor în spital Covid-19 a fost soluția identificată de Departamentul pentru Situații de Urgență și avizată de Ministerul Sănătății în cursul zilei de astăzi. Evacuarea și transferul pacienților Covid-19 negativ care au fost internați la Spitalul Clinic Foișor este în sarcina DSU, sub coordonarea Dr. Bogdan DINU din cadrul UPU-SMURD București. Pentru demararea procesului de evacuare a fost necesar acceptul spitalului, spital ce aparține de ASSMB, aflat sub autoritatea Primăriei Municipiului București. Spitalul Foișor a fost informat încă de dimineață despre iminența transformării spitalului. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au fost la spital încă de la orele 11:00. La orele 19:00, managerul încă nu întocmise documentele necesare pentru eliberarea avizului temporar.”, se arată în comunicatul de presă.

Totodata, ministerul Sănătății recunoaste că evacuarea a fost făcută într-un mod „regretabil”.

Ministerul Sănătății va solicita o analiză amănunțită a cauzelor pentru situația creată și pentru modul în care s-a desfășurat intervenția.”, se mai arată în comunicatul de presă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.