Copil cu autism, dat afara dintr-un magazin. Ce spune mama acestuia ?

Un copil cu autism a fost scos împreuna cu mama lui dintr-un magazin din Satu Mare. Motivul ? Copilul era neliniștit, iar când mama a fost intrebata de catre vanzatoare ca ce are copilul, aceasta i-a răspuns ca are autism. Drept răspuns, femeia le-a arătat ușa. Toate acestea se întâmpla la Satu Mare, în plin veac 21 !!!

Iată mesajul mamei:

Ai un copil cu autism ? N-AVETI VOIE SA INTRAȚI !!! VĂ ROG IEȘIȚI !!!

Da da..exact cum ai citit.. s-a întîmplat astăzi 06.04.2021.. între orele 14.45-15.00 la aleea de second hand-uri (nu îmi amintesc cum se numește strada) care începe de la Piața Mare și merge spre parcul central …

Da, am un copil cu autism, da, este puțin neliniștit, da nu făcea gălăgie cine stie cât de mare ca să merităm să fim tratați chiar in haĺu asta. Deci am intrat la „magazinul” din chestie. Copilul da țipa doar foarte puțin. Poate cuiva fără un pic de răbdare era enervant. Da, sincer nu am vrut să petrecem toată ziua acolo.

Cum am intrat „doamna” brunetă imediat mă întreabă: „Dar care-i problema cu copilul?” … „Are autism” – răspund eu.

Atunci n-aveti voie să intrați, VA ROG IEȘIȚI!!!” și arată spre ușă.

POFTIM ???”, întrebam. Chiar nu mi se părea real ceea ce am AUZIT.

N-AVETI VOIE SĂ INTRAȚI, IEȘIȚI !!!”……. Am rămas șocată … M-am uitat în ochii ei (sigur a înțeles din privirea mea la ce m-am gîndit, și unde o trimiteam) și fără să scot un cuvânt am ieșit cu copilul din magazin.

Da, puteam să fac scandal, dar nu e de mine. Totuși nu m-a lăsat gîndul. Trebuia să povestesc. Poate nu-i important nimănui. Dar în 2021 sa fii discriminată și umilită în haĺu ăsta fără să faci nimic rău, numai pentru că ai un copil cu handicap este foarte foarte trist. Este strigător la cer cât de umiliți și netratați corespunzător sunt acești copii cu un anume grad de handicap. Sunt niște copii minunați. Ar fi destul niște OMENIE și ÎNȚELEGERE.

Eu și copilul meu ne continuăm viața, nu am luat la suflet … dar totuși … Este foarte trist.

Ce pot eu să mai adaug?

Pe cât posibil, evitați magazinul respectiv. Și haideți să o facem pe „doamna brunetă” vedetă …” este mesajul mamei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.