Anul şcolar ar putea fi prelungit. Sorin Cîmpeanu a dezvăluit planul

Ministrul Educaţiei, Sorin Cimpeanu, a oferit noi detalii despre o idee controversată: prelungirea anului şcolar în România.

Potrivit oficialului de la Ministerul Educatiei, în cazul în care elevii, părinții și profesorii vor cădea cu toţii de acord că o astfel de măsură ar fi benefică, el o va sprijini. Rămâne totuşi de văzut dacă o astfel de iniţiativă va fi implementată începând cu anul şcolar 2021-2022 sau abia din toamna lui 2022.

Dacă din consultări reiese din partea tuturor – elevi, profesori, părinți – că se dorește o extindere a anului școlar, chiar a anului școlar 2021 – 2022, Ministerul Educației (ME) va susține această inițiativă, dar să există o dorință unanimă a tuturor celor implicați.

Structura anului școlar 2021-2022 o știm. Dacă vrem să modificăm ceea ce știm, ME nu va avea inițiativa de modificare, dar dacă ei vor avea inițiativa, ME va susține.

Nu dorim să inducem încă o modificare pentru anul școlar următor, dorim să punem în discuție și să extindem perioada de școală din septembrie 2022. Asta da”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.