Citu: „Trebuie să avem răbdare în martie și aprilie”

Șeful Executivului Florin Cîțu a explicat, la finalul ședinței de Guvern de astazi, felul în care au fost decise noile reguli în România. Cîțu susține că toate aceste restricții sunt necesare și comparativ cu toate celelalte țări din UE, țara noastră are cele mai relaxate măsuri privind reducerea riscului de răspândire a virusului.

Aveam nevoie de aceste măsuri și am cerut soluții de la specialiști că să încetinim răspândirea virusului o perioada că să putem accelera campania de vaccinare. Sunt măsuri care ne ajută acum, pe termen scurt, luna această, luna viitoare, că să putem accelera campania de vaccinare. După aceea o să vedeți că lucrurile se vor schimba. Încă sunt în vigoare regulile de anul trecut, telemunca e în vigoare și pentru cei din sectorul public și pentru cei din sectorul privat, la fel și decalarea programului de muncă”, a mai precizat premierul.

Acesta a spus și că România încă are cele mai relaxate măsuri din Uniunea Europeană.

Trebuie să avem răbdare în martie și aprilie. Dacă respectăm măsurile în această perioada și accelerăm campania de vaccinare, economia o să își revină. Am vrut să explic măsurile pentru că nu au fost foarte bine explicate”, a mai spus Cîțu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.