Noile restricții au scos românii în stradă. Val de proteste masive în România

Oamenii protestează în Capitala dar și marile oraşe din ţară faţă de noile restricţii impuse de Guvern.

Echipati cu steaguri tricolore și pancarte, un grup de aproximativ 10 satmareni au ieșit azi în strada, sa protesteze împotriva masurilor anti-Covid luate de Guvern. Protestul a început la ora 17.00, și a avut loc in Pasajul „Corneliu Coposu” din Satu Mare.

Cei prezenti la acțiune au scandat „Libertate”, „Iesiti în strada” cerand, totodata, demisia Guvernului.

Protestul a avut loc la indemnul liderului AUR, George Simion. Tot de la aceeași ora, oamenii au ieșit în strada în mai multe orase din țara.

La Sibiu, aproximativ 200 de persoane s-au strâns în Piaţa Mare. Ei poartă steaguri tricolore, steaguri cu sigla AUR, dar şi vuvuzele şi fluiere. Mai mulţi bărbaţi au dat foc câtorva măşti de protecţie.

La Cluj-Napoca, zeci de protestatari s-au adunat pe trotuarul de vis-a-vis de Prefectură. Românii au pancarte cu mesaje precum „Cât mai răbdaţi?”, „Jos Guvernul terorist”, „Călcaţi pe cap Pas cu Pas”. Ei scandează „Jos Guvernul”, „Ole, ole, o dorinţă sinceră: România liberă”, „Libertate”.

Peste 100 de persoane s-au strâns şi în faţa Prefecturii Constanţa. Ei au pancarte pe care scrie „Libertate te iubim, ori învingem ori murim”, „Demisia Guvernului”, „Demisia preşedintelui”, „Demisia lui Arafat”, „Alegeri anticipate”, „Constanţa, trezeşte-te”, „Jos Chiţac”. Cei mai mulţi dintre cei prezenţi la protest sunt tineri, nu poartă masca de protecţie şi nici nu păstrează distanţa fizică.

La Braşov, lumea s-a adunat la sediul Prefecturii. Sunt aproximativ 40 de persoane care scandează „Libertate” şi au mesaje împotriva restricţiilor şi a purtării măştii sanitare.

La Buzău, circa 20 de persoane s-au adunat în centrul oraşului, pe platoul Dacia. Este vorba despre muzicanţi care cer ca restaurantele să fie deschise, iar ei să şi poată desfăşura activitatea. Alte circa 20 de persoane s-au strâns în faţa Prefecturii, având steaguri şi pancarte.

La Ploieşti, aproximativ 50 de persoane s-au adunat în parcul din centrul oraşului, în faţa sediului Prefecturii.

În municipiul Piteşti, în jur de 20 de protestatari s-au strâns în Piaţa Vasile Milea, acolo unde îşi are sediul Prefectura Argeş, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de noile restricţii.

La Timişoara, aproximativ 20 de oameni s-au adunat în faţa Prefecturii, având steaguri tricolore şi pancarte cu „Timişoara fără carantină”.

Câteva zeci de persoane protestează şi în faţa Prefecturii Iaşi, cei mai mulţi dintre manifestanţi fiind fără mască. Proteste împotriva măsurilor de restrictive impuse din cauza pandemiei au loc şi la Focşani.

Circa 50 de persoane s-au adunat în faţa Prefecturii Vrancea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.