Pacienti legati si sedati ! Se va deschide dosar penal pentru omor !

Potrivit unui fost asistent medical din Spitalul Județean Sibiu, pacienții din secția ATI Covid erau legați și sedați. În acest caz va fi deschis un dosar penal de cercetare pentru omor, anunță prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Asistentul spune că pacienții cu COVID ar fi legați de paturi, cu răni la mâini din cauza feșelor și sedați cu anestezice și sedative extrem de puternice pentru a nu se mai agita.

Dezvăuirile au fost făcute sub protecția anonimatului.

Când devine agitat, îl sedează. Au fost cazuri când din disperare că rămân fără aer, au devenit agitați și și-au rupt branulele, legăturile. Dar de aici, să-i sedezi până la moarte, să-i răstignești ca pe vite și să-i legi de paturi e cale lungă”, a declarat asistentul medical.

Una din cele mai grave probleme semnalate de cadrul medical este legată de procedura de intubare. Spune că se ajunge mult prea ușor la această procedură, chiar și atunci când în realitate nu este nevoie. Potrivit acestuia, se recurge la intubare pentru liniștea medicilor și asistentelor: un pacient intubat nu mai face gălăgie.

Sursa: www.digi24.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.