România intră în lockdown ?

Șeful DSU, Raed Arafat, susține că ne confruntăm cu riscul răspândirii mai rapide din cauza noii tulpini de Covid, care devine predominantă peste tot.

Trebuie să se înţeleagă peste tot (…) în mâna noastră stă dacă continuăm să creştem incidenţa şi să trebuiască să luăm măsuri de limitare a circulaţiei (…) De noi depinde acest lucru. Ne confruntăm cu riscul răspândirii mai rapide din cauza noii tulpini care devine din ce în ce predominantă peste tot şi un sistem sanitar care oricum este aglomerat în acest moment”, a afirmat Arafat.

Şeful DSU consideră că „depinde de noi unde vom ajunge şi dacă vom ajunge să mai luăm măsuri de carantinare”.

Șeful DSU a mai precizat că în cazul în care măsurile zonale nu vor fi impuse corect, am putea ajunge la măsuri mai drastice pe plan naţional, adică la un lockdown.

Dacă contiună creşterea (…) acolo unde trebuie măsuri locale, zonale, acestea se vor lua. Dacă nu le luăm vm ajunge să luăm măsuri naţionale mult mai drastice şi asta încercăm să evităm. (…) La acest moment nu există în faţa noastră, pe masă pusă nicio discuţie despre lockdown total (…) Încercăm tot posibilul să nu ajungem acolo”, a mai declarat Raed Arafat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.