Garda de Mediu a dat luna trecută amenzi în valoare de 62.000 de lei

În luna februarie 2021, Comisariatul Județean Satu Mare al Gărzii Naționale de Mediu a efectuat un număr total de 52 inspecţii, din care 4 inspecții planificate pentru verificarea conformării la prevederile legale din domeniul protecției mediului, a emisiilor privind compușii organici volatili rezultați din activitățile desfășurate, precum și 48 de controale neplanificate.

În cadrul inspecţiilor neplanificate, au fost efectuate:

– 33 controale dispuse de Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu;

– 3 controale de verificare a respectării condiţiilor impuse în actele de reglementare;

– 1 pentru verificarea realizării măsurilor impuse cu ocazia controalelor anterioare;

– 8 control efectuat în urma unor sesizări, pentru verificarea aspectelor semnalate în acestea;

– 3 acțiuni de autosesizare.

Principalele acțiuni de inspecție au vizat modul de respectare al prevederilor legale privind declararea la Fondul pentru Mediu a obligațiilor de către operatorii economici care introduc pe piaţa naţională bunuri ambalate, care distribuie pentru prima dată pe piaţa naţională ambalaje de desfacere, şi de operatorii economici care închiriază, sub orice formă, cu titlu profesional, ambalaje, precum și acțiuni de control la operatorii care colectaza Deșeuri de Echipamente Electrice și Electronice și a activităților care sunt surse de poluare a aerului.

În urma acestor controale, au fost aplicate 22 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 62.000 de lei. În toate situațiile, pe lângă acțiunile coercitive amintite, comisarii au stabilit măsuri cu termen pentru remedierea deficiențelor constatate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.