Românii nu au voie în biserici, în Noaptea de Înviere. Se întâmpla pentru al doilea an consecutiv

Românii nu vor avea acces, nici în acest an, la slujba de Paști. Pentru că România a intrat în „era normalității”, nici în 2021 nu vom putea asista, în biserică, la slujba din Noaptea de Înviere.

Așa cum se știe, din 16 mai 2020 România se află în stare de alertă. În starea de alertă, din toamnă încoace, orice ieșire nocturnă între orele 23.00 şi 05.00 este interzisă, cu mici excepții. Iar mersul la biserică nu se află între acele excepții.

Concret, pentru că ieșirile sunt interzise, nici pe 2 mai, când pică Paștele ortodox anul acesta, nici pe 4 aprilie, când sunt Paștile catolicilor, românii nu vor putea să meargă la slujba de Înviere. Adică, nu vor putea lua Paște, nu vor putea lua Lumină. Este al doilea an consecutiv, lucru nemaiîntâlnit în istoria ortodoxiei românești.

Preoții vor avea grijă să transmită online slujbele, așa cum s-a întâmplat și în 2020. Poate, la fel ca atunci, Sfânta Lumină le va fi dusă credincioșilor dornici, alături de Sfintele Paști, prin intermediul voluntarilor. Pentru că, în România normală, libertatea religioasă este interzisă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.