Purtarea măștilor de protecție în timpul orelor de sport nu mai este obligatorie

Ministerul Sănătății va elimina obligativitatea purtării măștilor de către elevi la orele de sport care se desfășoară în spații deschise. „În spațiul exterior, masca nu este obligatorie pentru orele de sport”, a declarat pentru Edupedu.ro ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Oficialul a precizat că va fi modificat ordinul comun semnat alături de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru introducerea prevederii conform căreia elevii nu sunt obligați să poarte mască la orele de educație fizică și sport care se desfășoară în aer liber și cu menținerea distanțării.

Ministerul Sănătății a menținut, însă, obligativitatea purtării măștilor la orele de educație fizică și sport care se desfășoară în sala de sport.

În aceste momente, la Ministerul Sănătății sunt discuții cu privire la modificarea ordinului comun cu Ministerul Educației, pentru a le permite elevilor de clasele a VIII-a și a XII-a să vină la școală pentru a se pregăti de examene, indiferent de scenariu.

Amintim că Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a solicitat oficial Ministerului Sănătății, pe 1 martie 2021, să elimine obligativitatea purtării măștilor de protecție de către elevi în timpul orelor de educație fizică desfășurate afară sau în sălile de sport, dar introducerea obligativității ca elevii să mențină o distanțare de 2 metri, evitarea sporturilor de echipă și menținerea măștilor la vestiare și către sau de la ora de educație fizică.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.