S-a semnat contractul pentru pasarela pietonala peste Somes (Foto)

Primarul Kereskenyi Gabor a semnat contractul de proiectare și execuție a pasarelei pietonale care va lega Centrul Nou al municipiului Satu Mare de zona mall-ului NEPI.

Licitația organizată de Primăria Satu Mare a fost adjudecată către asocierea FREYROM, AQUACONS, PROCONS GROUP și INTEGRATED ROAD SOLUTIONS SRL.

Valoarea investiției este de 22,77 milioane de lei și este finanțată din fonduri europene. Perioada de execuție este de 16 luni, din care 4 luni pentru proiectare și 12 luni pentru execuție.

,,Pasarela pietonală este parte a proiectului privind reabilitarea Centrului Nou al municipiului Satu Mare, finanțat din fonduri europene. Această pasarelă, în afară de faptul că va asigura o mai bună legătură a pietonilor și a bicicliștilor între malurile Someșului, dar va fi și o construcție de care sătmărenii vor fi mândri. Ne dorim ca între zona mall-ului NEPI ( una foarte atractivă acum) și Centrul Nou să existe o legătură directă pentru a da viață Pieței 25 Octombrie, care până acum era o zonă moartă din punctul de vedere al interesului sătmărenilor pentru petrecerea timpului liber”, a declarat primarul Gábor Kereskényi.

Pasarela pietonală va avea o lungime totală de 214 metri și lungimea suprastructurii de 181 metri, având trei deschideri: deschiderea centrală de 130 metri și două deschideri de 25 metri peste albia majoră – spre celor două maluri.

Suprafața pasarelei va fi de 1224 mp, a rampelor de acces, de 742 mp, iar suprafața totală va fi de 1966 mp. Pasarela pietonală și velo va avea capetele amplasate pe cele două maluri la nivelul digurilor, pe care sunt amenajate aleile de promenadă și la care se vor conecta traseele pietonale și pistele de cicliști prevăzute a fi realizate pe cele două maluri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.