Pensiile speciale ale parlamentarilor sunt istorie

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 24 februarie, decretul privind promulgarea legii referitor la eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Pe data de 17 februarie, parlamentarii au votat pentru eliminarea acestor pensii speciale cu 357 de voturi „pentru”, 0 abţineri şi 0 voturi “contra”. Parlamentarii UDMR au fost prezenţi în sală, însă nu au votat.

De la data intrării în vigoare a prezentei legi încetează plata indemnizaţiilor pentru limită de vârstă acordate în baza prevederilor art. 49 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor”, prevede actul normativ.

Impactul bugetar al acestor pensii speciale, primite de foştii deputaţii şi senatorii din Parlamentul României, era de circa 1 milion de euro lunar. De aceşti bani beneficiau un număr de 827 de foşti parlamentari, potrivit g4media.ro.

Pensia medie a unui fost parlamentar este de 5.741 de lei, însă cea mai mare pensie specială se apropie, anul acesta, de 15.000 de lei lunar (este vorba despre persoanele care au activat cel puţin 12 ani, adică trei mandate, în Parlamentul României).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.