Finantare de 21 de milioane de lei, pentru o companie agricola din judetul Satu Mare

Una dintre cele mai mari companii cu profil agricol din județul Satu Mare, Schwab Agro Prod, a obținut din partea EximBank o finanțare de 21 de milioane de lei, în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19 pe care o implementează în urma mandatului special primit din partea statului român.

Fondurile acordate Schwab Agro Prod, sunt destinate finanțării activității curente a companiei.

Schwab Agro Prod a fost înființată în anul 2004, iar în prezent exploatează 3.000 hectare de teren agricol, în zona Ardud, cu 40% culturi de toamnă (grâu și rapiță) și restul culturi de primăvară (soia, floarea-soarelui și porumb).

În timp, societatea și-a lărgit sfera de activitate orientându-se către domeniul viticol. Astfel, în anii 2008 – 2009, a înființat plantații de viță de vie pe o suprafață de 205 ha de teren în zona Rătești, județul Satu Mare, fiind prima companie care a realizat o plantație de anvergură de struguri roșii din această regiune. În plus, Schwab Agro Prod deține și unul dintre cele mai moderne centre pentru depozitarea cerealelor din Transilvania, cu o capacitate de stocare de 35.000 tone și o capacitate de uscare 800 tone/zi, iar în 2014 a inaugurat o stație de biogaz în localitatea Ardud. Compania are aproape 50 de angajați, iar în 2019 a avut afaceri de circa 221 de milioane de lei.

„Anul trecut a fost unul dificil pentru toată lumea, dar, cu o strategie de criză eficientă, noi am reușit să optimizăm operațiunile pentru a asigura continuitatea activității. Cu toate acestea, având în vedere că situația este în continuă evoluție, trebuie să fim pregătiți să facem față oricăror provocări viitoare. De aceea, suntem încântați că am reușit să accesăm această finanțare de la EximBank care ne va permite să ne consolidăm capitalul de lucru și să ne concentrăm atenția pe derularea proiectelor de dezvoltare pe termen scurt, respectiv punerea în funcțiune a unui nou centru de procesare viticol cu o capacitate de până la 2.000 de tone de vin anual, precum și pe atingerea obiectivelor stabilite pentru termen lung – creșterea prezenței pe piața vinului și continuarea extinderii suprafeței agricole exploatate”, a spus Mihai Schita, managerul Schwab Agro Prod.

Sursa: www.profit.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.