Vor pleca bugetari acasă în 2021? Vicepremierul Dan Barna: „Posibil să se întâmple lucrul acesta”

Vicepremierul Dan Barna nu exclude posibilitatea de a exista concedieri în rândul bugetarilor în 2021. Mai multe companii de stat vor intra într-un proces de restructurare anul acesta și renunțarea la angajați ar putea fi o consecință a optimizării activității lor, spune acesta.

Reforma administrativă este și în programul de guvernare şi este unul din obiectivele de policy şi ale acestui an, şi ale anilor care urmează. La nivelul acestui buget, primul pas a fost acela de îngheţa, de a păstra salariile la nivelul anului trecut, tocmai din raţionamentul că trebuie să păstrăm un deficit de 7,2, nu ne permitem o creştere de salarii”, a explicat Dan Barna, la observația că nu s-a mai discutat despre o reducere a aparatului bugetar atunci când a fost conturat bugetul pe 2021.

Întrebat dacă în 2021 vor pleca bugetari acasă, Dan Barna a răspuns: „Posibil să se întâmple lucrul acesta. Vorbeam de planurile de reformă din guvern, din coalițe. Aceste planuri de reformă pot să presupună – și unele companii bănuiesc că vor lua aceste decizii prin consiliile lor de administrație, presupun, de reorganizare de activități. Adică nu e o cerință, e o consecință de optimizare a funcționării acestor companii”.

Sâmbăta trecută, premierul Florin Cîțu spunea că în alcătuirea bugetului pe 2021 va ține seama de oprirea „hemoragiei banului public” și anunța restructurarea companiilor de stat, avertizând că unele dintre acestea s-ar putea să nu supraviețuiască.  „Acesta e preţul pe care trebuie să îl plătească, dacă vrem să mergem mai departe”.

Sursa: www.digi24.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.