Ministerul Sănătății ia în calcul introducerea legii vaccinării, care prevede și obligativitatea

Proiectul de buget al Ministerului Sănătății cuprinde un paragraf care sugerează că se fac demersuri pentru adoptarea unei legi a vaccinării care prevede și imunizarea obligatorie a populației. Introducerea paragrafului în proiectul de buget este determinată de faptul că o astfel de lege ar obliga Ministerul Sănătății să stabilească un calendar de vaccinare și să cumpere seruri.

România şi-a stabilit pe termen scurt, mediu şi lung ariile strategice de dezvoltare pentru sectorul de sănătate /…/ Măsurile aferente acestora vizează:

– Demersuri pentru adoptarea Legii vaccinării, care va cuprinde obligativitatea vaccinării populației, dar și obligația autorităților, în primul rând a Ministerului Sănătății, de a desfășura campanii de informare, de a asigura aprovizionarea cu vaccinuri, de a garanta calitatea și siguranța vaccinării conform standardelor europene. În cadrul legii vaccinarii va fi stabilită și obligația Ministerului Sănătății de a elabora și aplica un plan multianual de vaccinări și implicit, un plan multianual de achiziții de vaccinuri”, scrie în proiectul de buget al Ministerului Sănătății.

Legea vaccinării a fost trimisă în Parlament în 2017 de către Guvernul Tudose, a trecut de Senat și a ajuns la dezbateri în Camera Deputaților, unde i-au fost adăugate zeci de amendamente.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.