Curtea de Apel CJ a menținut pedeapsa cu închisoarea pe viață pentru ucigașul lui Carmen Tataran. Sentința este definitivă

Curtea de Apel Cluj a menținut pedeapsa de închisoare pe viață în cazul lui Cristian Mihai Cardos, ucigașului care a omorât-o la începutul lui martie 2020, pe Carmen Tataran.

Momentul mult așteptat. Dreptate pentru îngerul meu, Carmen. A fost un proces nu foarte lung, dar plin de obstacole, plin de nervi și multe neadevăruri, iar când am aflat sentința Curții de Apel Cluj, ne-am bucurat enorm, am simțit o liniște interioară. Bineînțeles că a doua zi am revenit cu picioarele pe pământ. Știind că pe fetița noastră nimeni și nimic nu o mai aduce înapoi, mi-au revenit multe amintiri, clipe frumoase petrecute cu fetița mea, clipe care nu se mai întorc. Mulțumesc încă odată doamnei avocat Pop Elena, procurorilor și judecătorilor pentru implicare”, a arătat mama lui Carmen.

La mijlocul lunii decembrie, instanța băimăreană a anunțat pedeapsa în cazul crimei abominabile: închisoare pe viață. Sentința a fost atacată cu apel, astfel că dosarul a ajuns la Curtea de Apel Cluj. În cursul acestei săptămâni, a venit și decizia: instanța clujeană a menținut pedeapsa. Redăm mai jos soluția pe scurt.

I.În temeiul art. 421 pct. 2 lit. a din Codul de procedură penală admite apelurile declarate de părţile civile T. D., T. L. şi T. G. C. împotriva sentinţei penale nr. 232 din 15.12.2020 a Tribunalului Maramureş pe care o desfiinţează în latura civilă şi, pronunţând o nouă hotărâre: Majorează de la 100.000 euro la 120.000 euro (echivalent în lei la data plăţii) suma reprezentând daune morale, la plata căreia a fost obligat inculpatul C. C. către fiecare dintre părţile civile T. D. şi T. L. Majorează de la 50.000 euro la 60.000 euro (echivalent în lei la data plăţii) suma reprezentând daune morale, la plata căreia a fost obligat inculpatul C. C. către partea civilă T. G. C. II. În temeiul art. 386 alin. 1 din Codul procedură penală respinge cererea de schimbare a încadrării juridice formulate de inculpatul C. C.În temeiul art. 421 pct. 1 lit. b din Cod procedură penală respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul C. C. împotriva aceleiaşi sentinţe penale. În temeiul art. 422 din Cod procedură penală raportat la art. 72 din Cod penal scade din durata pedepsei detenţiunii pe viaţă aplicate inculpatului C. C. perioada reţinerii şi a arestului preventiv începând cu 12.03.2020 până la zi. Menţine celelalte dispoziţii ale hotărârii atacate în măsura în care nu contravin prezentei. În temeiul art. 275 alin. 2 din Codul de procedură penală obligă inculpatul apelant la plata sumei de 300 lei reprezentând o parte din cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea apelului promovat, restul cheltuielilor rămânând în sarcina statului. Definitivă.Pronunţată în şedinţă publică, azi, 10.02.2021. Document: Hotarâre 189/2021 10.02.2021”, se arată în soluția pe scurt (vezi mai jos fotocaptură de pe portalul instanței).

Detalii citiți aici: https://www.satmareanul.net/2020/09/04/crima-care-a-cutremurat-satmarul-ucigasul-lui-carmen-nu-mai-are-scapare-cristian-a-ras-cand-a-vazut-cadavrul-fetei/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.