Şoferul unui autobuz plin cu români: „Pregătiţi câte 20 de euro fiecare”

Şoferul unui autobuz plin cu români a fost filmat în timp ce îi anunţa pe călători să pregătească documentele pentru frontieră, iar cei care nu au documentele în regulă să „pregătească câte 20 de euro fiecare”.

Imaginile au fost postate pe reţeaua Reddit, iar pe acestea se poate vedea interiorul autobuzului şi se poate auzi anunţul şoferului care, înainte de vamă, le cere călătorilor care nu au un contract de muncă valabil să pună câte 20 de euro la cheta pentru şpagă.

Clipul video a fost postat pe Reddit cu următoarea descriere: „Cum fac vameşii bani în pandemie: Autocar Romfour, Vama Borş. Şoferul face chetă de şpagă pentru vameşi de la pasagerii care nu au actele necesare pentru a trece graniţa (S-au strâns 500 de euro)”.

E ultima pauză pe România, intrăm în vamă. Să pregătiţi documente şi ce are fiecare, contract. Cei care nu au contract, pregătesc 20 de euro, o să vină o doamnă, cineva de aici din faţă, să îi strângă pe fiecare. Sperăm să fie ok, să putem trece. O să opresc imediat, să scoatem banii, în timpul ăla putem să strângem şi bănuţii.

Valabil pentru toţi. Care nu are contract, eu ştiu, dacă îl are pe telefon. Dacă comentează la telefon, vedem ce facem atunci. Care are o hârtie, ce au acolo cu nume, prenume, ştampilă, contract, precontracte, să îl arate. E păcat să dăm bani. Să avem drum bun”, a fost anunţul făcut de şofer.

Din cauza restricţiilor impuse de pandemie, cei care vor să călătorească în diverse ţări ale Uniunii Europene sunt nevoiţi să demonstreze că au un contract de muncă valabil şi astfel sunt lăsaţi să tranziteze Ungaria şi restul ţărilor până la destinaţie.

Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.