Petitie on-line ! Colegiul Național „Ioan Slavici” rămâne fără o clasa de Mate-Info !

Membrii Sindicatului Liber din Învățământ (FSLI) și Federația Sindicatelor din Educatie „Spiru Haret” au inițiat o petitie on-line impotriva desfiintarii unei clase de Mate-Info, din cadrul Colegiului Național „Ioan Slavici” Satu Mare.

Vineri, 29 ianuarie 2021, pe platforma SIIIR apăreau doar 26 de locuri disponibile pentru profilul matematică-informatică la Colegiul Național „Ioan Slavici”, în locul celor 52 propuse de Consiliul de Administrație al Colegiului, ceea ce înseamnă că Inspectoratul Școlar Județean a tăiat una din cele două clase de matematică-informatică ale CNIS. Platforma a fost actualizată în baza hotărârii Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare, hotărâre ce nu a fost făcută publică pe site-ul instituției.

Solicităm revenirea asupra hotărârii Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare care stipulează reducerea de la 6 la 5 a numărului de clase a IX-a ale Colegiului Naţional „Ioan Slavici” pentru anul şcolar 2021-2022, clasa la care s-a renunţat fiind cu profilul matematică-informatică. Considerăm că decizia nu este justificată, că nu se fundamentează pe criterii de performanță, că nu are în vedere realitatea pieței muncii şi că toate cele 6 clase propuse de Consiliul de Administraţie al Colegiului trebuie oferite absolvenţilor de clasa a VIII-a din județul Satu Mare, se arata în petitie.

Textul întreg al petitiei poate fi citit aici:

https://www.petitieonline.com/nu_vrem_sa_pierdem_o_clasa_de_matematica-informatica_la_colegiul_national_ioan_slavici_68_de_elevi_vor_sa_vina_pe_cele_52_de_locuri?fbclid=IwAR11n_uI9lldurH9r61y56RWMBGrQx0GDn-jskDzLSGx4DnSDQkPx5E1Azw#form

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.