Avertisment catre firme: Nu vom mări amenzile, este vorba despre suspendarea activității

Firmele care nu respectă măsurile de prevenire și combatere a răspândirii Covid-19 riscă să le fie suspendată activitatea pe o perioadă determinată, a transmis miercuri premierul Florin Cîțu. Potrivit acestuia, perioada minimă de suspendare ar putea fi de două săptămâni.

În hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență de astăzi este o propunere pentru elaborarea unui act normativ prin care să fie instituită o măsură complementară a suspendării activității pe o perioadă determinată pentru operatorii economici care nu respectă măsurile de prevenire și combatere a răspândirii Covid-19.

Au fost multe discuții în momentul în care am relaxat condițiile pentru anumiți operatori economici. Din păcate, chiar dacă unele restricții au rămas în vigoare, vedem foarte mulți operatori economici care nu respectă aceste restricții. Acestă propunere vine exact după aceste observații pe care le-am avut în ultima perioadă. Vor fi mai multe propuneri acolo”, a spus premierul Florin Cîțu, la finalul ședinței de Guvern.

Potrivit premierului, amenzile date de autorități nu mai au niciun efect.

Astăzi am văzut că acele amenzi pe care le dăm nu mai au niciun efect. Pentru că nu sunt respectate regulile trebuie să schimbăm puțin regulile jocului și să venim cu această modificare. Nu vom mări amenzile, pentru că nu au niciun efect, este vorba despre suspendarea activității pe o perioadă determinată. (…)

Cred că putem să începem cu două săptămâni și să creștem treptat pentru cei care nu respectă în continuare. Cred că mergem cu o perioadă minimă de două săptămâni, dar asta este doar ceea ce aș propune eu. Încă nu avem actul normativ. CNSU ne-a făcut o propunere pentru a face un act normativ, când va veni actul normativ în ședința de Guvern îl vom aproba, dar eu propun inițial minim două săptămâni”, a mai spus Florin Cîțu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.