Primele imagini de la botezul bebelușului din Suceava. Copilul a fost afundat greșit în cristelniță (Video)

Un profesor de Teologie din București a descris pentru ziarul Adevarul, modul în care un preot trebuie să boteze un copil. Au apărut și primele imagini filmate de la botezul bebelusului.

Mânuţele copilului se lasă libere; preotul îl prinde pe copil de părţile corpului astfel încât coloana vertebrală să nu fie sub nicio formă pusă în pericol; nu i se astupă concomitent gura şi nasul, pentru că s-ar sufoca; cu podul palmei i se astupă gura, iar cu degetele i se astupă urechile, nasul rămâne liber. Afundarea se face foarte rapid, durează câteva secunde. În momentul în care este introdus în apă, copilul este ţinut cu o palmă de gât şi cap, cu faţa în jos, şi cealaltă mână stă între picioarele copilului pentru a putea să asiguri verticalitatea şi poziţia cea mai bună pentru coloana vertebrală”, spune acesta.

Polițiștii au deschis un dosar penal in rem și urmează să facă o altă încadrare juridică a faptei după decesul copilului. În prezent se efectuează cercetări pentru ucidere din culpă.

Amintim că un bebeluș de doar șase săptămâni a murit, după ce a intrat în stop cardiorespirator, la scurt timp după ce a fost scufundat de preot în cristelniță, într-o biserică din Suceava. Incidentul a avut loc Incidentul a avut loc la biserica „Sfinții Constantin și Elena” din Suceava.

Copilașul a fost dus la Terapie Intensivă, dar a murit duminică noaptea în jurul orei 01.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.