Schimbari majore la RCA

Şoferii vor putea să se adreseze propriului asigurător la care au încheiat asigurarea RCA pentru a recupera daunele produse într-un accident auto de care nu sunt vinovați, urmând ca asigurătorul său să-și recupereze în totalitate sau în parte sumele achitate de la asigurătorul RCA al mașinii șoferului vinovat de producerea accidentului, se arată într-un proiect de ordonanță de urgență care introduce decontarea directă obligatorie la contractele RCA.

Sunt cinci condiții care trebuie îndeplinite cumulativ pentru aplicarea acestor reguli. O primă condiţie este ca accidentele auto să se fi produs pe teritoriul României. De asemenea, vehiculele implicate în accidentele auto sunt înmatriculate/înregistrate în România, prejudiciile au rezultat în urma unui eveniment produs exclusiv între două vehicule, ambele vehicule implicate în accidentul auto au asigurare RCA valabilă la data evenimentului şi din accident s-au produs prejudicii exclusiv vehiculelor.

Serviciul de decontare directă între asigurătorii RCA va deveni obligatoriu, potrivit proiectului de Ordonanță de Urgență supus dezbaterii publice de Ministerul de Finanțe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.