Noaptea mintii ! Ambulanţier lăsat fără permis pentru ca circula cu viteza. Transporta un caz grav !

Un șofer de pe o ambulanța din Cluj a ramas fără permisul de conducere pentru că circula cu viteză foarte mare, în drum spre un spital.

În 27 ianuarie, Cristian a dus o pacientă de la Cluj către Galaţi. În judeţul Vrancea, femeii i s-a făcut rău, iar ambulanţierul a apăsat mai tare pedala de accelerație pentru a ajunge la spitalul din Focşani.

Ambulanţa era de transport, fără girofar şi sirenă, fiind oprită de poliție.

Mi-a spus că trebuie să întocmească un proces verbal pentru că am încălcat legea, am depăşit limita de viteză. L-am rugat să mergem în unitatea UPU, să întocmim procesul acolo, şi din nou a refuzat”, a relatat ambulanțierul Cristian Marcu.

Pacienta din mașină, Angela Zaharia, sare în apărarea celui rămas fără permis, deci nu va mai putea munci: „Mi-au pus viaţa în pericol. Eu dacă făceam stop cardio-respirator? Acel şofer era disperat să mă ducă urgent, să-mi dea oxigen să respir. Iar pe domnul poliţist nu l-a interesat nimic. Avea un act la mână care dovedea că el însoţea un pacient şi că era nevoie să se deplaseze la o Unitate de Primiri Urgenţe pentru că starea mea s-a degradat. Acel poliţist efectiv nu i-a dat voie. Vreau să fac o plângere penală, dar acum încă îmi este rău, mă chinui”.

Pentru că femeia se simțea rău și polițistul nu se lăsa înduplecat, ambulanțierul a sunat la 112. ”Au mai venit două echipaje de Poliţie la faţa locului şi unul dintre ele m-a ajutat să ajung de urgenţă la UPU Focşani”, a relatat acesta.

Sursa: www.stiridecluj.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.