Ungaria schimba regulile pentru transportatori. Amenzi de peste 2000 de euro !

O modificare a legislației din Ungaria prevede reglementări și sancțiuni pentru transportatori, chiar și în condițiile în care aceștia doar tranzitează teritoriul maghiar. Potrivit Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), de la 1 ianaurie a intrat în vigoare sistemul electronic de înregistrare a licențelor în Ungaria (BIREG), iar de la 1 februarie se vor aplica și sancțiuni.

Începând cu 1 ianuarie 2021, a fost introdusă în Ungaria obligația de înregistrare electronică a licenței, prin Decretul Guvernului nr. 722/2020. (XII. 31.). Astfel, toți operatorii de transport marfă care efectuează servicii către, din, prin și în Ungaria trebuie să înregistreze atât compania cât și operațiunile de transport pe o platformă pusă la dispoziție de Ministerul Inovării și Tehnologiei din Ungaria (bireg.hu), fiind obligatorie pentru următoarele operațiuni: servicii de transport marfă (autovehicule cu MTMA mai mare de 3,5 t), operațiuni de transport în cont propriu (autovehicule cu MTMA mai mare de 7,5 t), operațiuni de cabotaj pe teritoriul Ungariei.

Începând cu 1 februarie 2021, autoritățile maghiare au anunțat că vor începe verificările privind exactitatea datelor introduse în sistemul BIREG, iar în cazul în care lipsește vreo informație referitoare la înregistrare, autoritatea de control va completa informația lipsă și va aplica o amendă contravenientului.

Valoarea amenzii este aceeași cu sanctiunea pentru transportul fără licență de transport și contravenția pentru utilizarea unei licențe de transport necorespunzătoare – 800.000 HUF (2.238 Euro)”, explică transportatorii români.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.