Se mai deschid școlile? Avertismentul Ministerului Sănătății !

Ministerul Sanatatii a emis sâmbătă seară o avertizare extrem de gravă, de natură a ridica mari semne de întrebare cu privire la redeschiderea școlilor.

Este vorba despre noua tulpină din Marea Britanie a Covid 19, care este mult mai contagioasă și care a fost descoperită într-o școală din București.

În cadrul unității de învățământ au fost confirmate cu infecția SARS-CoV-2 un număr de 4 persoane (1 caz confirmat pe data de 14.01.2021 și 3 cazuri în data de 18.01.2021).

Totul a pornit de la ancheta epidemiologică pornită în cazul unui pacient lucrează în unitatea de învățământ respectivă.

Astfel, 9 din 10 persoane testate – contacți ai săi – au fost depistate pozitiv la testul RT-PCR ca fiind infectate cu tulpina britanică a coronavirusului.

Având în vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, îndemnul nostru este pentru prudență. Numărul cazurilor este în creștere în foarte multe țări europene și riscul unui nou val al pandemiei este mare și pentru țara noastră. Orice măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea școlilor, pot fi puse în pericol de câteva focare precum cel din școala bucureșteană”, a declarat ministrul Sănătății, conform unui comunicat publicat sâmbătă seară de minister.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.