Tribunalul Satu Mare a decis ! Fiii fostului rector al Universității Oradea, lăsati și fără teren, dar și fără bani !

Frații Adrian și Teodor Maghiar jr., fiii fostului rector al Universității Oradea, au pierdut procesul cu Primăria Oradea pentru terenul de 4 hectare. Terenul în cauza se afla in intersecția șoselei de centură cu DN 76, cu front la ieșirea spre Băile Felix.

Sentința a fost data de magistratii Tribunalului Satu Mare, după ce dosarul s-a „plimbat” pe la diverse instante din Oradea. În cele din urma, cauza a fost stramutata la Tribunalul din Satu Mare, unde magistratii au dat câștig de cauză municipalității orădene.

In 2008 frații Maghiar au cerut Primăriei despăgubiri pentru o suprafață de 4.000 mp afectată de construirea șoselei de centură, din parcela în posesia căreia susțineau că intraseră în baza unui act de donație. Pentru că nu le-a convenit amplasamentul oferit la schimb, reclamanții au dat în judecată orașul și în 2016 au obținut despăgubiri de 200.000 euro de la Tribunalul Bihor.

Mobilizați de valoarea mare a despăgubirii, juriștii Primăriei au început să verifice în arhive, descoperind că terenul, estimat la 2 milioane euro, nu a aparținut de fapt niciodată celor care l-au donat familiei Maghiar. Astfel, în procesul încheiat cu sentință definitivă, instanța a anulat însuşi actul de donație, lăsând reclamanții și fără despăgubiri, și fără teren.

Sursa: www.ebihoreanul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.