Primar luat cu mascatii ! A vândut marijuana în propriul magazin !

Mascatii au efectuat 23 de percheziții domiciliare, în Braşov, Timiş, Sibiu şi Cluj, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Unul dintre cei duși la audieri este primarul comunei Ungra, din județul Brașov.

Silviu Șchiopu ar avea un magazin în Cluj unde vindea marijuana, înregistrată ca fiind cânepă a cărei concentrație se încadrează în legislația agricolă. La finalul audierilor, edilul a fost lăsat să plece de la sediul DIICOT Brașov și va fi cercetat mai departe în libertate. 7 persoane dintre cele duse la audieri marți au fost reținute pentru 24 de ore.

În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2020, mai multe persoane au desfășurat activități de trafic de droguri de risc, prin intermediul unor societăți comerciale ce puneau în vânzare produse ce conțineau Tetrahidrocanabinol (THC), substanță psihotropă, biosintetizată de planta Cannabis.

Precizăm faptul că Δ9 – Tetrahidrocannabinol (Δ9 – THC) este o substanţă psihotropă, biosintetizată de planta Cannabis, iar Cannabis-ul face parte din Tabelul-Anexă nr. III din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, cu modificările şi completările ulterioare, fiind un drog de risc.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe produse alimentare pe bază de cânepă, aproximativ 400 de grame de canabis, ciuperci halucinogene, 7 comprimate de ecstasy, precum și sumele de 7.500 de euro și 7.900 de lei. La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Brașov vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 11 persoane”, se arată în comunicatul DIICOT.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.