Sapte persoane salvate de la moarte. Un bebelus printre victime

Un incendiu de proportii era cât pe ce sa ucidă 7 persoane, printre care și un bebelus de doar doua săptămâni. Incidentul, la care au intervenit și jandarmii, a avut loc în cartierul Stefan cel Mare din Bistrita.

A trebuit să intervenim de urgență. Am peste 16 ani de experință, însă niciodată nu am întâlnit o situație atât de dramatică. În momentul în care noi am coborât din autospecială, geamurile casei se spărseseră de la presiune, făcând un zgomot asurzitor. Ușa se blocase, așa că am fost nevoiți să o spargem. Prin fumul dens și flăcările violente se înainta cu greutate. Abia zăream la câțiva pași înainte. În cele din urmă am ajuns și în ultima cameră a casei. Între timp focul se extinsese și era din ce în ce mai greu de respirat. Toți cei de acolo dormeau. I-am trezit și i-am evacuat pe toți în cea mai mare viteză. Cel mai mult m-au impresionat copilașii. A trebuit să învelesc bebelușul într-o pătură pe care am gasit-o pe pat, iar pe ceilalți copii i-au luat colegii mei în brațe.

Nici bine n-am apucat să ieșim din casa în flăcări, că în urma noastră s-a auzit un zgomot infernal. Când m-am uitat în urmă, tavanul casei tocmai căzuse.

Sunt fericit că toți sunt teferi și sincer, abia aștept să ajung acasă să-mi strâng copiii în brațe” a declarat șeful echipajului, plutonier adjutant Marin Doru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.