Se pregătește o testare rapidă în școli pentru coronavirus

Ministerul Sănătății pregătește o strategie de testare pentru coronavirus în școli, a anunțat secretarul de stat Andreea Moldovan, medic epidemiolog.

Vom elabora în colaborare cu Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) o strategie de testare în școli. De asemenea, elaborăm un ghid de conduită în școli, pentru că e foarte important ca școlile să știe ce au de făcut. Testarea cu antigen e raltiv simplă, are avantajul de timp rapid de execuție. Testările se vor face prin cabinetele școlare pe care ne vom axa pentru prelucrarea și interpretarea acestora”, a declarat Moldovan.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că vor fi folosite teste rapide antigen în școli.

Decizia este condiționată de cifrele pe care le vedem în fiecare zi și de evoluția lor. Există riscuri legate de deschiderea școlilor și în general de orice măsură de relaxare.

Există măsuri pe care le luăm și există sigur un calcul al riscurilor care merită asumate. Mai întâi de toate, noi credem că acesta este un risc care merită asumat. Sigur, în condițiile în care numărul cazurilor va rămâne unde este sau va scădea sau va crește foarte puțin.

Măsurile pe care le luăm sunt unele legate de testare și, peste wee-kend, colegii mei de la Ministerul Sănătății vor lucra la un plan în legătură cu asta”, a spus Voiculescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.