Recunoastere nationala pentru un liceu din Satu Mare ! Sunt cei mai buni !

Competiția Națională Arduino, adresată elevilor pasionați de robotică, organizată de ADFABER, și-a desemnat câștigătorii.

Premiul I a fost acordat proiectului “Smart House-Pandemic Edition” realizat de echipajul format din Bogdan Mărcuș și David Szilagyi, profesor coordonator Rodica Moise, de la Liceul Teoretic German “Johann Ettinger” Satu Mare.

Proiectul a constat în crearea unui sistem de lucru de acasă, inteligent, realizat prin construirea unei machete, proiectarea instalației electrice pentru automatizare, instalarea echipamentelor electrice, programarea funcțiilor reglabile atât de la telecomandă, cât și prin aplicația mobilă, încorporarea de senzori pentru controlul luminilor și ușilor, pentru măsurarea temperaturii, umidității, etc.

Realizarea proiectului a început în luna octombrie și a durat doua luni până la sfârșitul lunii noiembrie, când proiectul a fost înscris în Competiția Națională Arduino. Munca la proiect a fost mai dificilă odată cu închiderea școlii și mutarea în online a cursurilor. Întâlnirile pentru găsirea soluțiilor, pentru rezolvarea problemelor apărute în dezvoltarea proiectului, s-au mutat și ele pe Google meet.

A fost o muncă dificilă, plină de provocări. Câștigarea acestei competiții oferă atât satisfacția depășirii obstacolelor apărute în timpul realizării proiectului Smart House/Office, cât și a câștigării unui concurs la care au participat zeci de proiecte din întreaga țară.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.