Pod peste Somes intre Potau și Caraseu ! Primarul Marian Torok a semnat contractul ! (Foto)

După ce secole la rând, legătura intre Potau și Caraseu s-a făcut printr-un bac, iată ca a venit și vremea construirii unui pod peste rau, care va fi punte de legătură cât se poate de facila, intre cele doua zone ale judetului.

În acest sens, primarul comunei Mediesu Aurit, Marian Torok, a semnat zilele trecute contractul de finanțare pentru construirea unui pod peste raul Somes, investitie care va fi realizata în zona Potau-Caraseu. „Dacă ne implicăm, vom avea și rezultate. Proiectul va aduce plus valoare comunei noastre !” a declarat edilul comunei.

Investitia este una cât se poate de utila, nu doar pentru locuitorii celor doua comunități, ci va reprezenta un punct de legătură facil intre cele doua zone ale judetului Satu Mare. Contactat de Satmareanul, edilul comunei Mediesu Aurit, Marian Torok, a subliniat faptul ca documentul aferent investitiei a fost parafat zilele trecute la Ministerul Dezvoltarii, și va fi finantat prin PNDL, făcând parte componenta din cadrul subprogramului „Modernizarea satului romanesc”.

Urmeaza proiectarea, licitatia și executarea lucrarii” ne mai spune primarul Torok. „Contractul este semnat, iar luni vom da drumul proiectarii. Termenul de finalizare a investitiei este data de 31 decembrie 2022”, a subliniat primarul Marian Torok.

În ceea ce privește datele tehnice ale investitiei, edilul ne-a spus ca podul va avea o lungime de 131 de metri, partea carosabila va avea latimea de 7,8 metri, la care se adauga și doua trotuare de o parte și de alta a podului. Podul va fi realizat din prefabricate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.